Rosso di Montalcino "LA CADUTA" DOC CAPARZO
Codice Prodotto 4878
Prodotto disponibile
Shipping within Tuesday 18 March, if you order today
Premi e riconoscimenti
Punteggio sommelier | 92/100 | 2025 |
James Suckling | 93/100 | 2021 |
Wine Spectator | 90/100 | 2021 |
Vedi tutti
Caratteristiche
Cantina | CAPARZO |
Denominazione | Rosso di Montalcino Doc |
Annata | 2019 |
Uvaggio | 100% Sangiovese |
Gradazione | 14,50% |
Cl | 75cl |
Solfiti | Contiene Solfiti |
Codice ICQRF | SI - 6568 |
Sede Cantina | CAPARZO Strada Provinciale del Brunello, 53024 Montalcino SI |
Abbinamento | Arrosto di carne, Bistecca Fiorentina, Tagliata di Manzo, Affettati e salumi, Carne alla pizzaiola, Scaloppine ai funghi, Formaggi di media stagionatura, Stinco di maiale al forno |
Carta dei vini | Rosso di Montalcino |
Formato | Bottiglia standard |
Regione | Toscana (Italia) |
Stile | Di medio corpo e profumato |
Descrizione del vino
The Rosso di Montalcino "La Caduta" of Caparzo is obtained, as to discipline, with 100% Sangiovese grapes; Caparzo is one of the first in Montalcino to produce this red wine in 1970. After the strictly manual harvest, it ferments on the skins at a controlled temperature for about ten days, and then passes into large cask for 1 year.
Characteristics of this Rosso di Montalcino
The wine has a bright ruby red color; The nose has hints of small red fruits that end with herbaceous tones. The palate is fresh and crunchy, with a nice persistence.
Recommended pairings tasting this Tuscan wine
Excellent with all meat dishes, both stewed and roasted and grilled. To be served at a temperature of 16-18°C in a large glass.
Altri prodotti della stessa cantina
Prodotti simili
Altri utenti hanno comprato